Arist:Aegeon
Country:Φινλανδία
Type:Demo
Release date:15/01/2011
Label:Independent
Format:CD
Limitation:None

Portals

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • 1.
    Black Marble Portals of Misery05:16
  • 2.
    At the Endless Bridge Forever He Shall Wander06:41
  • 3.
    Gathering Around the Black Oasis05:56

The Review

Οι Aegeon είναι μία πολύ καινούρια μπάντα από τη Φινλανδία, δημιουργήθηκε το 2010 και κυκλοφόρησε το πρώτο της demo το 2011. Εδώ υπάρχουν τρία κομμάτια μελαγχολικού-καταθλiπτικού Black Metal.

Το πρώτο, είναι ένα μεσαίας ταχύτητας κομμάτι με πολύ ενδιαφέρουσα κιθαριστική δουλειά, επική σύνθεση με μελαγχολικά περάσματα. Το δεύτερο κομμάτι είναι πιο αργό με ξεκάθαρο μελαγχολικό-καταθληπτικό προσανατολισμό. Στις κιθάρες έχει γίνει αξιοπρόσεκτη δουλειά όμως στο κομμάτι αυτό μου φαίνεται ίδιο με Xasthur. Το ίδιο συμβαίνει και με το τρίτο κομμάτι. Ενώ έχει γίνει καλή δουλειά στις κιθάρες το κομμάτι θυμίζει πολύ άλλες γνωστές μπάντες του είδους αυτού. Τα φωνητικά είναι τυπικά τραχιά ψηλά φωνητικά περασμένα μέσα από φίλτρο. Η παραγωγή δεν είναι και τόσο καλή: οι κιθάρες ακούγονται ασθενικές και δεν είναι ευδιάκριτες. Πολλά ωραία riff χάνονται λόγω της παραγωγής. Τα φωνητικά είναι αρκετά μπροστά αλλά αυτό δεν ενοχλεί αν και κάποιες φορές καλύπτουν όλα τα υπόλοιπα. Οι μπασογραμμές μπλέκονται με την κιθάρα και δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου. Αυτό όμως που στην αρχή απλά δεν μου άρεσε αλλά στην πορεία με εκνεύριζε είναι το drum-machine. Πεθαμένο, άνευρο, άτονο, μονότονο, επαναλαμβανόμενο, εκνευριστικό. Οι στίχοι απόλυτα εναρμονισμένοι με τη μουσική, καταθλiπτικοί, παρουσιάζουν προσωπικές ανησυχίες, φοβίες, σκέψεις του ανθρώπου πίσω από τους Aegeon.

Πιστεύω ότι το demo αυτό δεν είναι κακό. Έχει κάποια πολύ καλά κιθαριστικά σημεία αλλά το γκρουπ γενικά θέλει δουλειά και στην παραγωγή και στο να βρει τη μουσική του ταυτότητα. Παρόλα αυτά αν δεν έχετε κάτι άλλο να ακούσετε από αυτή τη σκηνή αξίζει να το προσέξετε.